Champignonemmer

Champignonemmer

 13,95

Een kant en klaar vers kweekpakket om eenvoudig, thuis uw eigen verse champignons te kweken! U hoeft enkel met regelmaat de emmer water te geven en u kunt 3 tot 6 weken lang champignons oogsten. Super leuk om te doen en verser krijgt u de champignons niet op uw bord!

Lekker voor u maar ook een leuke en leerzame ervaring voor uw kinderen of kleinkinderen!

De Champignonemmers zijn slechts 2 x per jaar leverbaar, in beperkte oplage. Bestel vooraf om teleurstelling te voorkomen!

Selecteer een afleverperiode

Herfst 2024
4 november tot 9 november
Sint 2024
2 december tot 7 december
  •  prijs champignonemmer: 13.95
  •  betalen bij afhalen contant of per PIN
  •  1 euro korting bij inlevering oude emmer
  •  afhalen in Dedemsvaart
  •  verzendkosten NL: 7.95 per bestelling

Beschrijving

Hoe werkt het?

De Champignonemmer bevat alles wat u nodig heeft om eenvoudig, thuis uw eigen verse champignons te kweken! U hoeft enkel met regelmaat de emmer water te geven en u kunt 2 tot 6 weken lang, champignons oogsten.

Super leuk om te doen en altijd vers!

De Champignonemmer bevat een laag met champignoncompost welke een mengsel is van paardenmest, kuikenmest, kalk en stro met hierin de sporen van de champignon. Daar bovenop ligt een laag zwarte dekaarde bestaande uit diverse soorten veen. In het productieproces voorafgaand zijn alle grondstoffen ammoniakvrij gemaakt. Het gewicht van de Champignonemmer is ca 6 tot 9 kg

Bewaaradvies
Plaats de emmer in een ruimte met een temperatuur van 14 – 22 ºC bijvoorbeeld in de kelder, berging, hal of bijkeuken. Ideale temperatuur is 17 – 18 ºC.

Gebruiksaanwijzing
De Champignonemmer heeft enkel (bij voorkeur lauw) water nodig om de champignons te laten groeien. Zorg daarom dat de zwarte aarde vochtig blijft, maar dat er geen plassen water op blijven staan.

Oogst tip
Draai de champignon uit de dekaarde en verwijder de achtergebleven champignonresten zodat er weer nieuwe champignons kunnen groeien.

Na gebruik Na verloop van tijd zullen er steeds minder champignons opkomen. De oogstfase is na 3 tot 6 weken voorbij. De champignoncompost is nu te gebruiken als compost voor uw tuin of u kunt het afvoeren via de GFT container. De kweekgrond is een ideale bemesting voor uw groente- of bloementuin.

Extra informatie

Gewicht N/B
Levermoment

Herfst 2024, Sint 2024, Sint 2024 – Kastanje champignons