Hoe werkt het?

De Champignonemmer bevat alles wat u nodig heeft om eenvoudig, thuis uw eigen verse champignons te kweken! U hoeft enkel met regelmaat de emmer water te geven en u kunt 2 tot 6 weken lang, champignons oogsten. Super leuk om te doen en altijd vers!

Lekker voor u maar ook een leuke en leerzame ervaring voor uw kinderen of kleinkinderen!

De emmer bevat een laag met champignoncompost welke een mengsel is van paardenmest, kuikenmest, kalk en stro met hierin de sporen van de champignon. Daar bovenop ligt een laag zwarte dekaarde bestaande uit diverse soorten veen. In het productieproces voorafgaand zijn alle grondstoffen ammoniakvrij gemaakt.

Bewaaradvies
Plaats de emmer in een ruimte met een temperatuur van 14 - 22 ºC bijvoorbeeld in de kelder, berging, hal of bijkeuken. Ideale temperatuur is 17 - 18 ºC.

Gebruiksaanwijzing
De emmer heeft enkel (bij voorkeur lauw) water nodig om de champignons te laten groeien. Zorg daarom dat de zwarte aarde vochtig blijft, maar dat er geen plassen water op blijven staan.

Oogst tip
Draai de champignon uit de dekaarde en verwijder de achtergebleven champignonresten zodat er weer nieuwe champignons kunnen groeien.

Na gebruik
Na verloop van tijd zullen er steeds minder champignons opkomen. De oogstfase is na 3 tot 6 weken voorbij. De champignoncompost is n te gebruiken als compost voor uw tuin of u kunt het afvoeren via de GFT container. De kweekgrond is een ideale bemesting voor uw groente- of bloementuin.

Vooraf online bestellen
De champignonemmers worden slechts twee keer per jaar gemaakt en zijn leverbaar rond de herfstvakantie (ca eind oktober) en vlak voor Sinterklaas (ca eind november). Klik hier voor de planning van dit jaar. Wilt u ook zeker zijn van een champignonemmer, bestel dan nu alvast via onze website! U kunt tijdens het bestelproces kiezen om de champignonemmer af te halen of thuis gestuurd te krijgen, meer informatie over afhalen en verzenden.

Bestel nu!

TOP