Hoe werkt het?

De Champignonemmer bevat alles wat u nodig heeft om eenvoudig, thuis uw eigen verse champignons te kweken! U hoeft enkel met regelmaat de emmer water te geven en u kunt 2 tot 6 weken lang, champignons oogsten. Super leuk om te doen en altijd vers!

Lekker voor u maar ook een leuke en leerzame ervaring voor uw kinderen of kleinkinderen!

De emmer bevat een laag met champignoncompost welke een mengsel is van paardenmest, kuikenmest, kalk en stro met hierin de sporen van de champignon. Daar bovenop ligt een laag zwarte dekaarde bestaande uit diverse soorten veen. In het productieproces voorafgaand zijn alle grondstoffen ammoniakvrij gemaakt.


Bewaaradvies
Plaats de emmer in een ruimte met een temperatuur van 14 - 22 ºC bijvoorbeeld in de kelder, berging, hal of bijkeuken. Ideale temperatuur is 17 - 18 ºC.

Gebruiksaanwijzing
De emmer heeft enkel water nodig om de champignons te laten groeien. Zorg daarom dat de zwarte aarde vochtig blijft.

Oogst tip
Draai de champignon uit de dekaarde en verwijder de achtergebleven champignonresten zodat er weer nieuwe champignons kunnen groeien.

Na gebruik
Na de oogstfase, u zult na verloop van tijd merken dat er steeds minder champignons opkomen, kunt u de champignoncompost gebruiken als compost voor uw tuin of afvoeren via de GFT container. De kweekgrond is een ideale bemesting voor uw groente- of bloementuin.

Bestel hier uw emmer!

TOP